4 belangrijke voordelen van een elektrische auto

Datum: 5 december 2022

Elektrische auto’s zijn steeds meer in trek. Dat is niet zo gek, gezien de vele voordelen die kleven aan het gebruik ervan. Wat zijn de meest gehoorde redenen om een elektrische auto aan te schaffen?

Voordelig

Benzine is duur en wordt ook steeds duurder. De kosten voor een liter benzine kunnen flink oplopen. Bij een elektrische auto heb je hier geen last van. De auto rijdt niet op benzine maar op elektriciteit. De kosten voor het opladen van een elektrische auto liggen vele malen lager dan voor het voltanken van een auto. Het opladen gaat via een laadpaal. Heb je zelf een elektrische auto en wil je een laadpaal kopen? Neem dan een kijkje op de website.

Beter voor het milieu

Tijdens het rijden met een elektrische auto worden er geen schadelijke stoffen uitgestoten. Een uitlaat vind je dus ook niet bij zulke auto’s. In de huidige tijd zijn er veel discussies over het klimaat en hoe we de invloeden daarop kunnen beperken. Het aanschaffen van een elektrische auto is daar een goede invloed op. Vooral als het groene stroom is waar de auto mee opgeladen wordt, ben je heel goed bezig voor het milieu.

Minder onderhoud

Een elektrische auto heeft weinig onderhoud nodig. Dat komt omdat er veel minder bewegende delen zijn die kapot kunnen gaan. Er zijn daardoor minder reparaties nodig en de onderdelen slijten minder snel. Vaak is het onderhoud een van de duurste dingen bij een auto. Wanneer je deze tot een minimum kunt beperken, scheelt dat heel erg in de kosten.

Belastingvoordelen

Omdat het elektrisch rijden zoveel beter is voor het milieu, heeft de overheid er belang bij dat zoveel mogelijk mensen een elektrische auto aanschaffen. Om de aanschaf te stimuleren, heeft de overheid verschillende belastingvoordelen bedacht. Zo hoef je geen aanschafbelasting te betalen en is de bijtelling slechts 4% per jaar. Ook hoef je geen wegenbelasting te betalen. Hoe lang deze belastingvoordelen nog gelden, is nog onbekend. Voorlopig gelden ze nog tot 2021. Waarschijnlijk zullen deze voordelen uiteindelijk wel verdwijnen wanneer het elektrisch rijden steeds meer de norm gaat worden. Des te meer reden om nu nog een elektrische auto aan te schaffen.