Alles wat je moet weten over elektrisch rijden

Datum: 5 december 2022

Je ziet ze tegenwoordig bijna alleen nog maar rijden, elektrische auto’s. Steeds meer mensen kiezen ervoor om elektrisch te gaan rijden. Bij bedrijven is het ook aantrekkelijker om dit segment auto’s als leaseauto’s te gebruiken. Onlangs is de Tesla model 3 geïntroduceerd en dit model is niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Waar de Tesla model S nog erg prijzig was is deze voor meer mensen betaalbaar. Vandaag lees je alles wat je moet weten over elektrisch rijden. Lees verder..

Waarom kiezen voor elektrisch rijden?

Door te kiezen voor elektrisch rijden, help je al mee om de CO2-uitstoot te verminderen. Naast dat het goed is voor het milieu merk je dit ook in de portemonnee. In deze tijd word elektrisch rijden ook aangemoedigd door overheidssubsidies en een lage bijtelling. Hierdoor is het voor iedereen aantrekkelijk om over te stappen op een duurzame auto. Het aanbod auto’s wordt ook steeds groter. Waar je vroeger alleen Tesla had heb je nu ook vele andere autofabrikanten die elektrische auto’s produceren.

Voordelen elektrisch rijden

Elektrisch rijden is de toekomst. Auto’s die op benzine of diesel rijden zullen nog wel bestaan, maar verdwijnen wel langzaam uit het straatbeeld. Hieronder staan nog een paar voordelen van elektrisch rijden.

  • Je imago wordt duurzaam versterkt
  • Je betaald weinig voor brandstof
  • De bijtelling is laag
  • Je kunt thuis tanken met een oplaadpaal
  • Duurzaam

Wat kost elektrisch rijden?

Auto’s die volledig elektrisch zijn ongeveer €10.000 – €17.00 duurder dan een auto die op benzine of diesel rijdt. In het verbruik is een elektrische auto vanzelfsprekend veel goedkoper. Elektrisch rijden scheelt wel bijna de helft in kosten voor het verbruik. Het onderhoud is ook een stuk goedkoper. Bij gewone auto’s zijn er veel onderdelen die kapot kunnen gaan. Bij een elektrische auto is het vaak alleen een storing.

Tesla toch nog aan de dure kant?

We snappen goed dat de aanschaf van een Tesla nog steeds duur is. Gelukkig zijn er ook veel elektrische auto’s die in een andere prijscategorie vallen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een Hyundai kona electric. Deze auto is ook in 2019 gelanceerd en valt bij iedereen goed in de smaak. Deze auto heeft een actieradius van maar liefst 449 km.