Auto uit Duitsland

Datum: 5 december 2022

Bij een auto uit Duitsland denk je al gauw aan een Mercedes of een Volkswagen. Iets meer denken levert dan op de BMW, Audi, Porsche, Opel en een Smart. Dan zijn er ook nog vele merken die niet meer geproduceerd worden en de nog meer onbekende merken zoals bijvoorbeeld de Gumpert. Vergelijk je Duitsland met andere landen dan kun je gerust zeggen dat de automarkt in Duitsland goed is vertegenwoordigd. Een gelukje voor ons Nederlanders dat we hier zo dichtbij zitten. Wil je een auto uit Duitsland dan is die drempel namelijk niet zo hoog meer. Met name het transporteren is natuurlijk een stuk eenvoudiger en goedkoper dan een auto importeren uit de Verenigde Staten.

Waarom zou je een auto uit Duitsland kopen?

De markt in Nederland qua occasions is de laatste jaren wat ingekrompen. Vanwege de economische hardere tijden zijn er minder nieuwe auto’s gekocht. Dit resulteert dan in een lager aanbod van tweedehands auto’s een aantal jaren later. Met name in de categorie rond de twee a drie jaren oude auto’s. Als je een occasion zoekt in deze categorie dan is het zeker de moeite waard eens over de grens te kijken. Het aanbod in Duitsland is vele malen groter dan in Nederland. Dit is ook niet zo gek als je ziet wat er hier geproduceerd wordt. En natuurlijk  wonen er veel meer mensen wat automatisch voor een grotere markt zorgt.

Tip: Ontvang een GRATIS kostenoverzicht met BPM berekening

Heb je dan een auto uit Duitsland gevonden dan moet je er wel rekening mee houden dat het proces iets anders verloopt dan bij het kopen van een auto in Nederland. Het belangrijkste kort samengevat:

Zorg dat je de Duitse taal beheerst. Met alleen Nederlands en Engels is het best lastig te communiceren.

Je kunt niet meteen de weg op. Je zult dan ook de auto naar Nederland moeten transporteren of laten rijden.

De auto moet eerst gecheckt worden bij het RDW en dan moet het geïmporteerd worden. Er moet belasting betaald worden over de aankoopwaarde (BPM)

Je zult alsnog geduld moeten hebben voordat je de nieuwe kentekenplaten ontvangt en je dus echt de weg op kunt.

Uitgelicht: Een Duitse auto importeren, zo eenvoudig kan het zijn!

Het grote voordeel van een auto uit Duitsland halen is dat je er financieel goed mee kunt verdienen. Het kan dus zeker lonen een kijkje over de grens te nemen.