De voordelen van een WA beperkt casco autoverzekering

Datum: 5 december 2022

Als je net een nieuwe auto hebt gekocht dan is het belangrijk om na te denken wat de beste autoverzekering voor jou is. Een WA autoverzekering is sowieso al verplicht, maar heb jij al eens nagedacht over een WA beperkt casco autoverzekering? Als dat niet het geval is, dan is het een goed idee om die mogelijkheid te overwegen.

Wat is een WA beperkt casco autoverzekering juist?

Een WA beperkt casco autoverzekering is eigenlijk een soort aanvulling op je verplichte WA autoverzekering. De schade die je veroorzaakt bij anderen is gedekt.

WA beperkt casco is een aanvulling op je WA autoverzekering. Net als bij een WA verzekering is schade die je met je auto veroorzaakt bij anderen dus gedekt. Schade die aan je auto werd aangericht zonder dat je iemand aansprakelijk kunt stellen wordt niet door een gewone WA autoverzekering gedekt, daarvoor heb je dus een WA beperkt casco autoverzekering.

De voordelen van een WA beperkt casco autoverzekering

Soms kan het voorvallen dat je auto schade oploopt door invloeden van buitenaf. Zo kan het zijn dat je auto brand schade oploopt of schade door diefstal en inbraak. Ook kan het voorkomen dat je auto botst met een dier. Of dat barre weersomstandigheden schade aan je auto aanrichten. In deze situaties regelt je verzekeraar vervangend vervoer en de reparatie. Je bent dus beschermd tegen invloeden waar je zelf geen vat op hebt. En dat kan handig zijn, want het kan iedereen overkomen. Met een WA beperkt casco autoverzekering ben je dus meer op je gemak. Een WA beperkt casco verzekering is voornamelijk een goed idee als je auto een hoge dagwaarde heeft. Bij een auto die jonger is als 4 jaar kan je wel beter kiezen voor een allrisk autoverzekering. Als je nog twijfelt is het altijd handig om extra informatie te vragen aan je verzekeraar, zo ben je zeker!

Online vergelijken

Er is veel keuze als het gaat om autoverzekeringen. Het is dus niet altijd makkelijk om de juiste keuze te maken. Via Autoverzekering.nl kan je gemakkelijk en snel alle dekkingen en autoverzekeringen vergelijken, zoals bijvoorbeeld een Nissan autoverzekering. Op deze manier weet je altijd dat je de best passende en goedkoopste autoverzekering afsluit.