De voordelen van zakelijk leasen

Datum: 5 december 2022

Een auto leasen gebeurt tegenwoordig steeds vaker, maar wat zijn nou de voordelen hiervan? De meesten van ons rijden het liefst in een nieuwe auto. Mensen willen zekerheid en daarom wordt een vast bedrag per maand als prettig ervaren. Wil je dit voor een korte periode doen? Dan bestaat er ook shortlease. Zo is bijvoorbeeld een Mercedes shortlease iets voor jou voor de zomervakantie. Lees verder..

Hoe werkt zakelijk leasen?

Zakelijk leasen kun je alleen doen vanuit een onderneming. Een ZZP’er kan ook leasen. Er bestaat ook private lease en dit houdt in dat iedereen een auto kan leasen ongeacht of dit vanuit een bedrijf is of niet. Met zakelijke lease zijn er ook weer verschillende contracten. Sommige mensen mogen onbeperkt vrije kilometers maken, maar zijn ook genoeg mensen die een bepaald aantal vrije kilometers mogen maken.

Waarom een auto leasen?

Een auto leasen brengt veel voordelen met zich mee. Ten eerste hoef je de auto niet zelf aan te schaffen en je bent altijd verzekerd van een nieuwe auto. Een auto leasen geeft ook veel inzicht in de kosten die je maakt. De rekening van de garage is ook niet voor jou. Als je een auto koopt schrijft deze jaarlijks waarde af. Bij een leaseauto zijn deze afschrijvingskosten voor de leasemaatschappij.

Wat is shortlease

Shortlease bestaat ook. Dit is ideaal voor ondernemers die tijdelijk een auto nodig hebben of simpelweg het financiële risico willen beperken. Neem als voorbeeld een ondernemer die de gehele zomervakantie op festivals staat met een foodtruck. Voor het trekken van deze foodtruck heeft hij wel een auto nodig die deze kar kan trekken. Dan is een Volvo shortlease een mooie uitkomst. Het verschil tussen normale lease en shortlease is dat je bij normale lease gelijk een contract aangaat voor minimaal 48 maanden. Bij shortlease sluit je een maandelijkse overeenkomst af.

Voordelen leasen

Naast dat je altijd een nieuwe auto rijdt heeft leasen nog meer voordelen. Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

  • Kleine investering
  • Fiscale voordelen
  • Je komt representatief over met een nieuwe auto
  • Vast maandbedrag (inclusief reparaties en onderhoud)
  • Goede service