Een auto importeren uit België, zo doe je het zonder zorgen!

Datum: 5 december 2022

Als mensen op zoek gaan naar een nieuwe auto, doen ze dit steevast in eigen land en het liefst nog bij autohandelaars bij hun in de buurt. Er is geen haar op hun hoofd dat eraan zou denken om een auto te importeren vanuit het buitenland. Maar het kan een optie zijn die je misschien toch eens moet bekijken, zeker wanneer je op zoek bent naar een speciaal of specifiek type auto. Zeker een auto importeren uit België biedt heel wat voordelen!

Auto importeren uit België 

Als je op zoek bent naar een jonge tweedehands auto dan is een auto importeren uit België zeker een verstandige keuze. Zeker omdat deze vaak een heel stuk goedkoper zijn en toch luxueuzer zijn gemaakt dan in Nederland. Het wint de laatste jaren steeds meer aan populariteit, ook omdat je niet aan je lot over gelaten wordt als het op het importeren aankomt. Je kan immers zelf bepalen of je het importeren in je eentje wil doen of dat je hier graag hulp bij krijgt. Als je hier nog geen ervaring mee hebt, is het misschien wel slim om je hierin te laten bijstaan. 

BPM berekenen 

Bij het importeren van een auto, vanuit eender waar, komen natuurlijk wel kosten kijken. Niet alleen de kosten van het importeren zelf, maar ook de standaard kosten die iedereen heeft bij het aankopen van een auto. Zo ook de BPM, de belasting van personenauto’s en motorrijwielen. Als je niet voor verrassingen wil komen te staan, kan je op voorhand laten berekenen hoeveel die belasting voor jou zal zijn. Op easyimport.nl kan je perfect de BPM berekenen en weten hoeveel deze belasting voor jou zal zijn. Het is toch altijd fijn om op voorhand een beetje te weten wat de kosten zullen zijn?  

Importeren op jouw manier 

Als je een auto wil importeren uit België kan je bij easyimport.nl kiezen op welke manier dit moet gaan gebeuren. Heb je al ervaring met het importeren van auto’s, dan kan je ervoor kiezen om dit volledig zelf te doen. Heb je al een beetje ervaring, maar nog niet genoeg, dan kan je ervoor kiezen om een deel zelf te doen, maar in samenwerking met easyimport. Of je kan ervoor kiezen om het volledige importeren over te laten aan hen, zij zijn tenslotte de experts!