Een auto importeren uit Duitsland: dit moet je weten

Datum: 5 december 2022

Een auto importeren uit ons buurland kan een stuk voordeliger zijn. Niet alleen zijn de voertuigen beter geprijsd, maar ook is het aanbod nog vele malen groter dan in Nederland. Het klinkt allemaal heel erg mooi, maar er zijn ook zeker een aantal dingen waar je goed op moet letten tijdens de auto import. Zo is het belangrijk dat je de onderhoudshistorie van het voertuig kent, maar ook zul je de kilometerstand moeten checken.

De zoektocht naar je droomauto

Je hebt vast en zeker een mooie auto op het oog, maar waar vind je deze nu eigenlijk? Je kunt de zoektocht naar je droomauto starten op een Duitse auto website. Hier vind je een ontzettend groot aanbod aan Duitse occasions. Je zult echter wel moeten oppassen, er zijn ook particulieren die onbetrouwbare auto’s aanbieden. Koop daarom altijd bij een officiële merkdealer. Deze geeft je ten alle tijden een eerlijk beeld van de auto. In Duitsland is het namelijk voor elk autobedrijf verplicht om eerlijk te zijn over het verleden van het voertuig. 

Informeer en controleer de onderhoudshistorie

Ook als je bij een officiële merkdealer een auto koopt, raden we je aan om de onderhoudshistorie te controleren. De dealer geeft je vaak al veel informatie, maar er is altijd een kans dat er informatie ontbreekt. Het onderhoud van het voertuig is ontzettend belangrijk. Als de auto altijd netjes een onderhoudsbeurt heeft gehad, biedt dit een grote meerwaarde. Zo weet je namelijk dat er niks aan de auto mankeert en dat de dealer de auto goed heeft onderhouden. 

Check de kilometerstand

Naast de onderhoudshistorie is de kilometerstand een belangrijk aspect waar je goed op moet letten. Controleer altijd het onderhoudsboekje met de geregistreerde kilometerstanden. Bij een auto kopen uit Duitsland kun je ook het APK-rapport inzien. Hier wordt ook altijd de actuele stand in vermeld. Twijfel je of het wel helemaal klopt? Kijk dan ook eens naar de banden en remmen van de auto. Als deze erg versleten zijn, is de kilometerstand waarschijnlijk hoog. En wij zeggen altijd: bij twijfel niet doen.