Het uitbesteden van in-, om- en verpakken van producten

Datum: 5 december 2022

Het in-, om- en verpakken van producten is erg belangrijk. Je wilt natuurlijk dat jouw producten mooi, efficiënt en veilig worden verpakt. In dit artikel lees je meer over dit proces en over verpakken uitbesteden

Wat houdt het verpakken uitbesteden proces in?

Je denkt misschien bij het in-, om- en verpakken van producten alleen aan de verpakking om het product zelf, maar dat is niet alles. Wanneer een product verpakt wordt komt er meer bij kijken. Een product krijgt een bepaalde verpakking, op die verpakking staan vaak verschillende labels of stickers met informatie over het product of het logo van het bedrijf. Deze labels en stickers moeten op een juiste manier op deze verpakking terecht komen. Vervolgens worden de producten vaak ook nog in een grotere ‘batch’ verpakt. Zo worden twintig flessen ketchup, samen, in een kartonnen doos met een plastic jasje eromheen verpakt. In deze verpakking kan het product dan afgeleverd worden aan de supermarkt of andere afnemers. 

Verpakken uitbesteden: voordeliger! 

Het is voordelig om het in-, om- en verpakken van je producten uit te besteden aan een gespecialiseerd bedrijf. Zo’n bedrijf is dagelijks met het verpakken van producten bezig en zij weten precies hoe ze dit proces zo snel en efficiënt mogelijk kunnen laten verlopen. 

Maar waarom zou je dit proces nog meer uitbesteden als je het ook zelf kunt doen? Een van de grotere redenen is geld. Door dit proces uit te besteden verlaag je je vaste kosten en daarnaast neemt het zorgen uit handen omdat je je niet meer druk hoeft te maken over dit proces. 

Het is ook verstandig om dit proces uit te besteden aan professionals omdat zij precies weten wat ze doen. Zoals eerder al is benoemd gaat het niet alleen om het vouwen van een papiertje rond een product, er komt veel meer bij kijken. Een gespecialiseerd bedrijf weet alles van de nieuwste technieken en zij kunnen je helpen bij de onderdelen waar je zelf misschien niet snel aan zou denken, voorbeelden hiervan zijn het juist stickeren, het maken van toffe actieverpakkingen of het aanbrengen van beveiligingsetiketten.