Op vakantie naar Turkije? Eerst een visum regelen

Datum: 5 december 2022

Ga je binnenkort naar Turkije op een lekkere zonvakanties? Dan is het wel nodig om van tevoren een visum aan te schaffen. Het is mogelijk om dit op de luchthaven in Turkije te doen, maar dan sta je vaak lang in de rij. Het is daarom handiger om van tevoren een visum aan te vragen, dit kan tegenwoordig eenvoudig online. En je hebt het visum bovendien al binnen enkele dagen in huis. Vervolgens is het elektronische visum zes maanden geldig en kan je deze binnen deze periode naar en vanuit Turkije reizen.

Visum aanvragen voor Turkije

Een visum voor Turkije aanvragen doe je in drie stappen. Eerst moet je al je informatie invullen, dit kan online. Vervolgens doe je de betaling die ook elektronisch plaats kan vinden. Vervolgens wordt het visum per e-mail naar je toegestuurd of naar je thuisadres opgestuurd. Uiteraard is het belangrijk om het visum uit te printen en mee te nemen als je de reis naar Turkije gaat maken.

Kosten van het visum

Vroeger was het nog behoorlijk duur om een visum aan te schaffen, en duurde het ook een stuk langer. Tegenwoordig kost het maar € 25 om je visum in huis te halen. Het gebeurt geheel digitaal, je hoeft er de deur niet niet vooruit. Je kan online je gegevens invullen en krijgt het visum thuisgestuurd.

Check het reisadvies

Voordat je gaat afreizen, is het belangrijk om eerst het reisadvies voor Turkije te controleren. Zodat je niet in een gebied terechtkomt waar op dat moment een conflict is bijvoorbeeld. Ook het verkeer in Turkije kan nogal chaotisch zijn. Het is dus belangrijk om je van tevoren goed in te laten lichten over de regio waar je heen gaat. Er zijn verschillende websites waar je het reisadvies kan controleren, doe dit altijd van tevoren.