Oude schokdempers? Doe er iets aan

Datum: 5 december 2022

Schokdempers vangen de schokken op die de auto ervaart tijdens het rijden over de weg. Het rijden over een verkeersdrempel, of hobbelig wegdek wordt mogelijk gemaakt door schokdempers. Daarom valt het tijdens bepaalde rij omstandigheden ook direct op zodra één, of meerdere, schokdemper(s) toe is/ zijn aan vervanging. Lees verder…

Slechte schokdempers; onprettige rijervaring

Welke rij-omstandigheden dat zijn? Zodra een auto zwaar wordt beladen, bijvoorbeeld doordat alle zitplaatsen bezet worden door stevige volwassenen, kunnen slechte schokdempers bij kleine auto’s dit amper aan. Het kan zelfs een bijzonder enge ervaring zijn om (te) zwaar beladen, met slechte schokdempers, over de snelweg te gaan rijden. Het voelt alsof de auto verzakt en elk moment de carrosserie het gaat begeven (met passagiers aan boord…) Ook maakt de auto dan een krakend geluid. Wie dit eenmaal heeft meegemaakt zal direct de schokdempers in kwestie laten vervangen.

Schokdempers laat u bij de garage vervangen, mits u zelf uiteraard handig bent met auto’s en over een brug beschikt. Dit betekent overigens niet dat u ook de schokdempers door de garage hoeft te laten bestellen. U kunt namelijk ook gewoon via internet zelf de schokdempers bestellen voor uw auto en deze meenemen. Het kan u aanzienlijk geld besparen.

Schokdempers voor goede prijzen zijn hier te vinden auto-onderdelenexpert.nl. Op de website treft u voor ieder merk, type en bouwjaar exact de beoogde schokdempers aan. Zodra u deze thuis ontvangt kunt u zelf, of een handige kennis, of door de vakman in de garage de schokdempers laten vervangen.

Blijf in ieder geval niet doorrijden met versleten schokdempers, want slechte schokdempers zorgen ook nog eens dat uw auto zelf sneller slijt. Zorg dat u te allen tijde veilig de weg op gaat, dit doet u mede door aandacht te besteden aan een optimale conditie van de schokdemper.