Stijlvolle kleding voor taxichauffeurs

Datum: 5 december 2022

Als taxichauffeur heb je een dynamisch en afwisselend beroep. Dat vraagt om nette, passende kleding. Representativiteit is hierbij belangrijk. Dat houdt in dat een kostuum stijlvol en goed passend moet zijn. Daarnaast moet de kleding lekker zitten omdat er verschillende handelingen worden uitgevoerd zoals rijden, bagage tillen, passagiers helpen met instappen, etc.

Etiquette kleding taxichauffeurs
Een taxichauffeur mag tijdens het werken geen T-shirt, poloshirt, gympen of sandalen dragen. Bij voorkeur draag een taxichauffeur een pantalon, colbert en een net overhemd. De kleuren zwart of donkerblauw zijn bij een kostuum gewenst. Voor een overhemd is wit, lichtblauw of een fijn streepje wenselijk.

Pasvorm overhemden voor taxichauffeurs
Het is belangrijk dat een overhemd netjes en comfortabel zit. Om goed voor te komen is het belangrijk dat er een overhemd wordt gekocht die past bij het juiste figuur. Onderstaand worden de verschillende pasvormen toegelicht:

Skinny fit
Deze pasvorm is slank en getailleerd waar door het overhemd strak om het lichaam valt. De pasvorm is geschikt voor mannen met een slank postuur. De fit is te vergelijken met superslim fit.

Slim fit
Dit is een sterk getailleerde pasvorm die de vormen van het lichaam volgt. De pasvorm is geschikt voor mannen met een gemiddeld tot slank postuur. Slim fit is te vergelijken met Custom fit en Shaped fit.

Modern fit
Dit is een licht getailleerde pasvorm. De pasvorm is geschikt voor mannen met een normaal tot breder postuur. Dit is de meest voorkomende pasvorm.

Regular fit
Regular fit is een rechte, ruime en comfortabele pasvorm die niet is getailleerd. De pasvorm is geschikt voor mannen met een normaal tot breder postuur.

Tailored fit
Tailored fit is een licht getailleerde pasvorm. De pasvorm is geschikt voor mannen met een normaal postuur.

Comfort fit
De comfort fit is een zeer rechte, ruime en comfortabele pasvorm. Omdat de pasvorm niet getailleerd is, is de fit geschikt voor mannen met een breder postuur.

De meest fijne materialen voor een overhemd
Overhemden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. Omdat een taxichauffeur de hele dag bezig is, is het advies om synthetische materialen zoals polyester en nylon te vermijden bij een overhemd. Een katoenen overhemd is altijd goed! Ga dan voor 100% katoen, dat geeft een hoog draagcomfort. Katoenen overhemden zijn wel kreukgevoelig en het is veel strijkwerk. Ook daarvoor is een oplossing namelijk: strijkvrij katoen, ook wel non-iron  genoemd. Non-iron overhemden hebben een speciale finish, hierdoor zijn ze na het wassen meteen klaar om aan te trekken. Daarnaast hebben de overhemden ook een hoog draagcomfort omdat ze zijn gemaakt van katoen.